Indeks:

Hvad gør man, når to veninder gifter sig og er inviteret?

Gaven blev: Et gavekort til deres foretrukne blomsterbutik.

Vi valgte et "Love–kort"Se vores udvalg.

Og skrev:

Kære brudepar.

"Love Is In The Air"
Hjerteligt tillykke med jeres bryllup.

Kærlig hilsen fra Hans og Jonna

Alt i cellofan, som her ...

Indeks

Buske, blomster og veninder.

Foran min havedør blomstrer Kejserbusken som glæder mig vinteren igennem med de kønne rosafarvede blomster.

kejserbusk potteplanter

Min livskloge gamle veninde Ellen kom ofte på miniferie, hvor vi fornøjede os med at tage på planteskole. Ellen bestemte, at jeg skal kunne se busken fra mit vindue om vinteren og sådan blev det.

Jeg ser busken hver eneste dag og tænker på Ellen.

Hun viste mig også, hvordan man hurtigt laver en bæredygtig vinterbuket af havens materialer, og var altid en skattekiste af gode råd.

I mine stuevinduer er der planter fra mine veninders "slægt", som jeg tænker på når jeg vander. Der er Ingelises astmaplante, Hannes orkidé, der kan deles, Annett‘s Clivia, der blomstrer flere gange om året og Lillians væddeløber med stribede blade, springvandsform og hvide blomster om sommeren.

potteplanter

Blomster er livskvalitet.
Jonna

Indeks

Strikkebog for "Løve Garn". Efter–krigens modeller.

Her kan du download‘e opskrifterne på
"En solid Kravledragt"

og en "Barnekjole", fundet i nr. 2 hæftet efter krigen — altså fra ca. 1946. Perlemorsknapperne til kjolen finder du her.

Opskrifterne er udarbejdet af Ellen Kragelund; og den charmerende forside er tegnet af Des Asmussen f. 1913 og storebror til Svend Asmussen.

Jeg synes bogen er så morsom at den fortjener at komme med på vores side, men også at den er så gulnet og slidt at jeg ikke umiddelbart sætter den til salg.
Kan selvfølgelig købes, som alt det andet, jeg sælger.
Hæftet er på 48 sider med alle de gamle strikkeopskrifter til hele familien og med masser af diagrammer.
Som et kuriosum skal nævnes, at Løve Garn dengang havde svært ved at følge med efterspørgslen, og i opskrifterne vejleder om at en rest kan benyttes til en bort eller et broderi.

Indeks

Jule-evangeliet.

juleevangeliet

Jeg er ikke særlig religiøs, men synes Juleevangeliet er højtideligt og smukt, og fortjener en plads i mine tanker, så her er det — må gerne skrives ud.
Gem teksten som en PDF–fil (27 kB).

Juleevangeliet:

Men det skete i de dage, at der udgik en befaling fra kejser Augustus, at al verden skulle skrives i mandtal. (Det var første indskrivning, som skete, mens Kvirinius var landshøvding i Syrien).

Og alle gik hen for at lade sig indskrive i hver sin by. Og fordi Josef var af Davids hus og slægt, drog også han op fra Galilæa, fra byen Nazaret, til Judæa, til Davids by, som hedder Bethlehem, for at lade sig indskrive tillige med Maria, sin trolovede, som var frugtsommelig.

Og det skete, mens de var der, kom tiden, da hun skulle føde. Og hun fødte sin søn, den førstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe, thi der var ikke plads i herberget. I den samme egn var der hyrder, som lå ude på marken, og holdt nattevagt over deres hjord. Og en herrens engel stod for dem, og Herrens herlighed strålede om dem, og de blev grebet af stor frygt. Men englen sagde til dem:

"Frygt ikke, thi se, jeg forkynder Eder en stor glæde, som skal være for hele folket. Thi Eder er i dag en frelser født i Davids by; han er Kristus, Herren! Og dette skal være jer et tegn: I skal finde et barn svøbt og liggende i en krybbe." Og i det samme var der med engelen en mangfoldig himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sagde: "Ære være Gud i det højeste! Og på jorden fred i mennesker, der har hans velbehag!"

Lukas Ev. Kap. 2, 1-14

Indeks

Oversigt over de gamle nodesæt, vi har til salg.

Sheetmusic. Se dem her.
Der kan være udsolgte noder, men spørg endelig.
E-mail: jonna@hongnet.dk.
Priserne vil blive fra 40 kr. – 100 kr.

Indeks

Champagnecocktails til Dronningens nytårstale — 2 forskellige.

Appelsinos. Glassene skal være høje. Pynt kanten med en tynd appelsinskive og en paraply eller/og et flag.
Champagnen skal være iskold, og det samme skal den gode friske appelsinsaft, som du sagtens kan købe færdig, men vælg bedste kvalitet.
I stedet for champagne kan du også bruge mousserende hvidvin.

Mimosa:

Champagne á l’orange:

I et champagneglas eller højt glas med 1 isterning og ½ skive appelsin.
Drinken består af halv iskold champagne eller mousserende hvidvin og halv "friskpresset" appelsinsaft.

Indeks

Posesangen.

Posesangen til konfirmationen - lige til at snuppe.

Hent sangen som PDF-fil


Poserne sælger vi osse: (klik på billedet)


En posefuld til .... på

konfirmationsfestdagen den ....

Mel.; Til pinse....

En pose med hjerte vi gir dig her

En pose så flad, som en pose nu er

En pose, der skyder et ordentligt skrald,

Ja, faktisk et helt lille tordenskrald.

Tra-la-la..


.. den pose den virker sær

Den synes så tom, men den rummer nu mer'

Fem - seks tusind' ønsker for denne dag

For gode dage - i festligt lag.

Tra-la-la...


Og ønske på ønske i tusindtal

Dem får du om lidt i et vældigt knald,

Nu fylder vi posen med luft fra vor trut,

Og så skal du høre vor kæmpesalut.

Tra-la-la.....Indeks

Kreér din egen hat med slør.

Se hele opskriften her.

Jeg fandt hattene i et gammelt halvtredser magasin; en sjov idé, som jeg gerne vil dele med andre, så giv dig selv tid til lidt fornøjelige tosserier.

Invitér veninderne til et tosset teselskab, hvor alle kan være hattemagere.

Du husker måske at Alice blev inviteret til et tosset teselskab med en hattemager og en hare.

Hattene er lavet i tyl, men mange andre materialer må kunne bruges. Jeg har fx en gammel armygrøn netnederdel med pailetter fra Noa - og et fint gammelt chiffon- eller organzatørklæde med bomber, men kig i dine gemmer.

Tyl er ikke bare tyl, så hvis du køber det skal det nok være den lidt stive kvalitet.

På en af de mange nyttige blogs googlede jeg en opskrift på hvordan man stiver en flacon, men alt må kunne stives på den måde:

Opskrift på stivelse:
Du skal bruge 2 kopper sukker, 1 kop vand, en skål og husholdningsfilm.

Fremgangsmåde:
Vend skålen med bunden opad og beklæd den med husholdningsfilm. Hæld sukker og vand i en gryde og varm det op til en flydende masse. Tag gryden af blusset. Dyp en flacon i blandingen til den er gennemvædet. Tag den op og vrid den let. Form den omkring skålen og lad den tørre i to dage. Løft den forbavsende hårde skål af.

Råd:
I forhold til at stive materialer til din hat må du nok prøve dig lidt frem, så dit stof ikke bliver stivet for meget. Det skal jo ikke kunne stå selv, og i stedet for skål skal du nok blot lægge dit stof på husholdningsfilm.

Om perler i håret:
Når I så alligevel er i gang med at kreére og være kunstneriske får I også alletiders fine tips om en perlekæde i håret eller som venindegave, som du kan se her.

God fornøjelse med det hele og kærlig hilsen fra Jonna

Indeks

 

Min mors havregrynskugler - nemt, enkelt og billigt.

Hurtigt håndblandet.

Herefter laver du kugler som du ruller i kokosmel eller krymmel eller lader være.
I stedet for at købe essens smækkede vi en god stor spiseskefuld cognac i massen. Det kunne faktisk ikke smages på anden måde end at de blev gode.

Osse alle tiders lille decembergave f.eks. i en smuk knitrende cellofanpose som vi sælger her.
Bon appetit.

Med venlig hilsen Jonna

Indeks

Hvordan du binder en lavendelbuket.

Allerførst vil jeg fortælle om mit første møde med lavendler. Jeg var 17 år og på Tjæreborg busrundrejse med min gode veninde og nabo Susan.

Vi besøgte flere lande bl.a. Frankrig i Grasse, som er "Parfumens vugge", hvor der dyrkes masser af parfumeplanter; mosrose, jasmin, tuberose og lavendel, der alle bliver håndplukket.

Vi så dog kun markerne fra bussens vinduer, og vores lidt indskrænkede mål var mest at købe eksotiske ting og gøre nye bekendtskaber, men det er en anden historie.

Frokosten skulle indtages i Grasse - hvor duften fra parfumeplanterne fyldte hele byen. Jeg fandt det ret kvalmende, og da de så ovenihatten serverede salat, der drev af olivenolie, var succesen begrænset i min bog. Dengang var salat ikke hverdagsmad i Hinnerup, hvor vi kom fra.

Susan var afgjort mere sofistikeret og nød det hele.

På hjemturen skulle vi overnatte i Tyskland, hvor vi kunne se Anne-Marie og Konstantins romantiske eventyrbryllup i TV-et. Datoen var 18. september 1964.

I dag spiser jeg masser af salat og min have er proppet med velduftende lavendler.

At se de kønne planter, ofte med sværme af hvide kålsommerfugle - og iagttage det særlige lys, der omgiver dem, er en stor glæde i mit hverdagsliv.

Jeg har mange gange tænkt på at tage kursus i at binde lavendelbuketter. Det behøver jeg ikke mere. Trin for trin - opskriften er dumpet ned til mig fra min kunstneriske vidtfavnende mailven.

Han fortæller at Scannet er fra "Illustreret Familie-Journal" Nr. 31, årgang 42, side 9. (Året burde være 1919), og at det frit kan bruges af alle.

Ved klik på billedet bliver det større og mere læsevenligt.

God fornøjelse.

Lavendel-glade hilsner Jonna

Indeks